Sommaren 2020

SIF kajak ordnar under sommarhalvåret några gemensamma kajakturer och övningstillfällen. Turerna genomförs som ”kamratturer” och har inga utsedda ledare utan endast en kontaktperson. Deltagarna beslutar gemensamt om turens upplägg innan start och alla deltar på eget ansvar men samvaro och säkerhet är viktigt. Se kajaksektionens säkerhetsplan och packlista där den personliga utrustning som nämns måste finnas med. Kontaktpersonen kan svara på frågor om du har några undringar.

Boka alltid om du ska delta i våra turer, så vi vet vilka som behöver kontaktas
om det blir ändringar. Logga in/Boka sommaraktiviteter
För kvällsturerna kan bokning ske fram till kl. 12.00 samma dag och för dagsturerna fram till kl. 18.00 kvällen innan turen.

Årets turer presenteras nedan. Nytt för i år att tidpunkten för turen inte fastställs nu utan med kortare varsel för att förhoppningsvis ha fint väder på våra turer.
Har du själv ett turförslag kontakta någon i turgruppen så hjälper vi till att distribuera inbjudan till alla medlemmar.

Nacka runt:
Vi startar i Kolbottensjön vid Saltsjö Duvnäs, paddlar Järlasjön-Sicklasjön och via slussning till Hammarby sjöstad. Vidare ut genom Danvikskanalen runt Nacka strand-Nyckelviken-Skurusundet för att sedan avsluta vid Saltsjö Duvnäs.
Det blir en heldagstur med både lunch- och fikapaus.

Dag och tid :
Mailas ut några dagar före.
Logga in/Boka sommaraktiviteter

Björnö:
Vi paddlar i vattnen runt Björnö naturreservat. Vi utgår från naturreservatets parkeringsplats och strax intill ligger Kajakeriet med möjlighet att hyra kajak.
Heldagstur med lunch och fikapaus.

Dag och tid :
Mailas ut några dagar före.
Logga in/Boka sommaraktiviteter

Tyresö med tur på Erstaviken:
Halv eller heldagstur med utgångspunkt från Tyresö mot någon av öarna i Erstaviken.

Dag och tid :
Mailas ut några dagar före.
Logga in/Boka sommaraktiviteter