Målsättning med föreningen

  • Att träna medlemmarna att bli säkrare paddlare, paddla rätt samt veta vad man ska göra om olyckan är framme
  • Att medlemmarna ska träffa likasinnade som de efterhand kan komma överens med om att göra turer tillsammans med
  • Att söka efter ett förråd nära vattnet så att de medlemmar som har svårigheter till förvaring av kajaken hemmavid, ska kunna hyra en plats

Medlemskap, gäster
För att bli medlem, se medlemskap.
För sektionsavgifter samt avgift för inomhusträning, gäster etc. se avgifter
Gäster får gärna komma med men vi prioriterar medlemmar.

Kajakförvaring
Klubben har ett antal förvaringsplatser för kajaker, de finns i Saltsjöbaden nära vattnet. Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner för info/villkor/bokning etc.

För kajakförvaring gäller följande regler och avgifter.
Det finns dessutom en hemsida för hela Saltsjöbadens IF, www.saltsjobadensif.se

Lite historik

Den 14 september 2001 samlades 14 personer i inomhusbadet Näcken  Saltsjöbaden för att bilda en kajakklubb. Vi valde en styrelse och samtidigt ett föreslag att söka medlemskap som sektion i Saltsjöbadens IF. Vi blev antagna vid SIF:s årsmöte den 29 maj 2002.

Vi fick en kvällstid sent på fredagar, Vi har även haft turen att få sponsorer så vi har kunnat köpa in ett antal forskajaker, som är lämpade för inomhuspaddling.

En container inköptes för att medlemmarna skulle få möjlighet att förvara kajaker. År 2005 övertog vi även den container som redan fanns på platsen och tidigare använts för seglarskola.

Sektionen är en del av SIF och har därmed inga egna stadgar.

Hemsida
En hemsida blir inte bättre än vad man gör den, skriv gärna några rader när ni har varit ute och paddlat, så andra kan ta del av era minnen och erfarenheter. Skicka text och bilder till någon i styrelsen.